CONSIDERATIONS TO KNOW ABOUT κυπαρισια που θα μεινω

Considerations To Know About κυπαρισια που θα μεινω

Considerations To Know About κυπαρισια που θα μεινω

Blog Article

Η κεντρική πλακόστρωτη πλατεία γεμίζει με κόσμο, που απολαμβάνει να τρώει μεζεδάκια στα καφενεία και να πίνει ποτό στα μπαρ της περιοχής.

Παρόλο που δεν είναι παραθαλάσσιος οικισμός, μαζεύει πλήθος επισκεπτών την καλοκαιρινή περίοδο.

Τα καλοκαιρινά βράδια στο Κυπαρίσσι είναι έτσι κι αλλιώς δροσερά. Είναι ο αέρας που κατεβαίνει από τα βουνά του Ζάρακα με τα έλατα και περνάει από τα αμπέλια, τις ελιές, τις χαρουπιές και τις συκιές και φέρνει μαζί το θυμάρι που σμίγει με τη θαλασσινή αύρα.

Κατά μήκος του λιμανιού θα βρείτε ταβέρνες και καφετέριες και γενικά η περιοχή υποστηρίζει όλες τις τουριστικές υποδομές που θα χρειαστείτε.

Η αρχιτεκτονική του έχει παραδοσιακά στοιχεία με γραφικά δρομάκια.

Ταξίδι στις ακτές του ανατολικού Μοριά: Λουτράκι-Παλαιά Επίδαυρος-Μονεμβασιά

Είναι ένα γραφικό και ορεινό χωριό, που σφύζει από ζωή από το απόγευμα και μετά. κυπαρισια που θα μεινω Τα περισσότερα μαγαζιά ανοίγουν το απόγευμα και μένουν ανοιχτά ως αργά το βράδυ.

Μια κοινή ασθένεια που μπορεί να προσβάλει τα κυπαρίσσια δέντρα είναι η σήψη των ριζών.

Η παραλία είναι οργανωμένη και θα βρείτε μια προσφορά από θαλάσσια σπορ.

Τα Κύφαντα ήταν γνωστά για ένα από τα σημαντικότερα Ασκληπιεία. Οι ασθενείς έμπαιναν σε γούρνες λαξευμένες στον βράχο που γέμιζαν με ιαματικό νερό, το οποίο ανάβλυζε από το βουνό. Σύμφωνα με την μυθολογία, η Αταλάντη χτύπησε με το δόρυ της τον βράχο από όπου και άρχισε να τρέχει νερό.

Πριν από την άφιξη των Ευρωπαίων αποίκων, οι ιθαγενείς Αμερικανοί είχαν βαθύ σεβασμό για το κυπαρίσσι. Χρησιμοποιούσαν το δέντρο με διάφορους τρόπους, όπως για την κατασκευή κανό, σπιτιών και κυνηγετικού εξοπλισμού, φρακτών, σκαφών, κατασκευή βαρελιών, κεραμιδιών και επίπλων.

Αυτή η αύρα είναι που μαζί με τον ήσυχο παφλασμό σε νανουρίζουν τα βράδια, ό,που και να μένεις στην Παραλία, γιατί όλα τα σπίτια είναι κοντά στο κύμα.

» που σημαίνει κύρτωμα. Κατά τα Ρωμαϊκά και τα πρώτα Βυζαντινά χρόνια, τα ίχνη της αρχαίας πόλης χάθηκαν.

Ο φλοιός και οι ρίζες του δέντρου χρησιμοποιούνταν επίσης για ιατρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας του πυρετού και των γαστρεντερικών προβλημάτων.

Report this page